Forelesere

Øystein Dunker

Øystein Dunker er fysioterapeut og stipendiat ved Oslo universitetssykehus/Det medisinske fakultet UiO. Forskningsområdene omfatter i hovedsak nevropatisk smerte, nevrofysiologi og genetikk. Han har en mastergrad i fysioterapi med fordypning i muskel- og skjelettskader, sykdommer og plager fra OsloMet. Øystein har også studert idretts- og bevegelsesvitenskap ved NTNU og personlig trener ved NIH, og jobbet som personlig trener i flere år. For Øystein er trening den viktigste intervensjonen vi har som fysioterapeuter, og han er opptatt av at vi må forstå hvordan vi best kan tilpasse trening til den enkelte.

Ove Sollie

Ove har utdannelse innen idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Dette inkluderer BA i idrettsbiologi, MA i fysiologi og coaching og han avslutter nå en doktorgrad (PhD) i fysiologi og biomekanikk innenfor temaet utvikling av unge langrennsløpere. Siden 2005 har han jobbet som trener og leder for ulike utøvere både i bredde og i toppidretten og jobber for tiden som sportssjef og trener ved WANG Toppidrett Oslo Terrengsykkel ved siden av doktorgraden. Ove har en lidenskap for kunnskapsformidling innen kondisjon og utholdenhet.

Per Øystein Tovsen

Per Øystein har studert Idretts og bevegelsesvitenskap ved NTNU og videre til master i Idrettsvitenskap ved NIH, samt tatt et personlig trenerkurs ved Akademiet for Personlig Trening. Han studerer nå fysioterapi og molekylærbiologi ved UIO. Per Øystein har også jobbet som personlig trener i fem år med stor variasjon i type kunder.

Anders Haakenstad

Anders Haakenstad har en internasjonal mastergrad i treningsfysiologi (MSc Exercise Physiology) fra det medisinske fakultetet ved NTNU i Trondheim . Han har  tidligere vært aktiv innenfor kreftforskning, med spesielt fokus på effekten av cellegift på muskel- og skjelettapparatet, og gjennomført hundrevis av arbeidsfysiologiske tester på brystkreftpasienter gjennom et helt kreftforløp. Til daglig driver han test- og treningslaben Human Performance AS i partnerskap med Tønsberg Medisinske Senter hvor han gjennomfører arbeidsfysiologiske tester og fungerer som personlig trener for alt fra pasienter til toppidrettsutøvere. I tillegg holder han foredrag, underviser og lager forskningsbasert infografikk på IG-kontoen human_performanceas.

Sturla Hinnaland Stendal

Utdannet lege ved Universitetet i Bergen og går 3. året av spesialiseringen i Fysikalsk medisin og Rehabilitering. Han har bl.a. jobbet på Sunnaas, Ahus og Unicare Jeløy.

Sturla utreder og behandler på daglig basis tilstander i muskelskjelettapparatet. Han jobber ut fra en biopsykososial sykdomsmodell og er opptatt av å adressere psykiske tilleggsplager som søvnvansker, engstelse og nedstemthet. Sturla kan anvende både medikamentell behandling og elementer fra kognitiv atferdsterapi (CBT).

Finn-Tore Camacho Bjørnsand

Finn-Tore er gründer av Muskelklinikken, Sportsklinikken, Norges idretts- og helseinstitutt og Hintsa Norway. Han er utdannet fysioterapeut fra Saxion University of Applied Science i Nederland. Videre har han studert idrettsvitenskap ved Høgskolen i Alta, tatt mastergrad i Athletic Therapy, Doctor of Manual Therapy og har nå påbegynt studiet Sport & Exercise Nutritionist.

Videre har Finn-Tore spesialisert seg på idrettsskader, muskel- og skjellettlidelser, kompliserte smertepasienter og fokuserer på å se menneskets helhet i sin evidensbaserte holistiske tilnærming. Han benytter seg aktivt av ultralydveiledet diagnostisering, samt trykkbølgebehandling, får å nevne noen av hans modaliteter. Videre kartlegger han årsaker, og er meget nøye i sine vurderinger.

Finn-Tore reiser internasjonalt for å undervise innen sitt fagfelt, og satser samtidig på å tilegne seg den nyeste evidensbaserte kompetansen fra ledende fagmiljøer innenfor de ulike disiplinene rundt om i verden. I tillegg til fysioterapi er Finn-Tore også Hintsa Performance Coach, hvor han jobber for å hjelpe folk til å nå sitt fulle potensial.

Finn-Tore er engasjert i fagpolitikken; han er styremedlem i Private Fysioterapeuters Forening (PFF), og har sittet i styret i Rådet for muskel- og skjeletthelse.

Eirik Bjærke

Eirik er en av Norges mest erfarne fotball fysioterapeuter, med en mastergrad fra USA, 10 år i Vålerenga toppfotball og fire år i Olympia toppen bak seg.

Eirik jobber i dag med alt fra bredde utøvere til topp idrettsutøvere og foreleser om Idretts-spesifikke rehabilitering og prinsipper.
 

Daniel Osen

Daniel (28) er mentaltrener og forfatter. Gjennom sitt korte liv har han jobbet 7 år i Forsvaret hvor han blant annet har vært etterforsker, fungerende stasjonssjef og utdannet vernepliktige. Ved å ha ansvar for personell i Forsvaret, samt etterforske alvorlige straffbare forhold har han tilegnet seg kunnskaper om hva mennesker tenker om ledelse, ansvar, konsekvenser og valg. 
 
Daniel har bachelor i beredskap og krisehåndtering (samfunnsvitenskap og ledelse), med fordypning i sikkerhet og personvern. Videre har Daniel utdannet seg gjennom Eirik Bertrand Larsen sitt kurs innen mental trening og har i dag flere kunder. 
 
I 2021 ga han ut boken “Motivasjon” hvorav alle 300 bøkene i første opplag tidlig ble solgt ut. Boken er faglig forankret i motivasjonsteorier, forskning og er supplert med psykologer og personer med doktorgrad i prestasjons- eller idrettspsykologi. “Motivasjon” er omtalt som en bok som gjør det faglige lett å lese, samt at forfatteren laget en rød tråd med historier fra ekte mennesker som deg og meg. I dag holder Daniel foredrag om boken for private og offentlige selskaper, samt at han samarbeider med idrettsklubber og virksomheter rundt om i landet. 

Johannes Korneliussen

Med sin kompetanse som fysioterapeut, legestudent og utdannelse som personlig trener stiller Johannes faglig sterkt. Denne kunnskapen fra litteraturen kombinert med praksiserfaring gjennom coaching og praksisperioder på ulike klinikker og sykehus, kan han hjelpe deg videre til det neste nivå.
 

Filosofi, lidenskap og coachmentalitet

Ettersom Johannes har en stor interesse for helse, trening og ernæring brukes mye av hans ledige tid utenom studier og arbeid til å bli en enda dyktigere utøver og med-studerende gjennom å være aktiv, åpen og oppsøkende etter ny kunnskap.

Denne interessen har ledet til god faglig forståelse for ulike emner som er relevant for oppfølgingen av deg, og har også medført mange ulike syn på hva trening og tilpasset kosthold kan være. Johannes trener for det meste styrketrening og fokuset ligger på baseøvelser og noen olympiske løft for å øke styrke og oppnå muskelvekst.

Utdanning

  • Medisinstudent/legestudent  v/ Gdansk Medical University (360stp)
  • B.Sc. fysioterapi v/ Københavns professionshøjskole (210stp)
  • Sertifisert personlig trener v/ AFPT (30stp)