Forelesere

Øystein Dunker

Øystein Dunker er fysioterapeut og stipendiat ved Oslo universitetssykehus/Det medisinske fakultet UiO. Forskningsområdene omfatter i hovedsak nevropatisk smerte, nevrofysiologi og genetikk. Han har en mastergrad i fysioterapi med fordypning i muskel- og skjelettskader, sykdommer og plager fra OsloMet. Øystein har også studert idretts- og bevegelsesvitenskap ved NTNU og personlig trener ved NIH, og jobbet som personlig trener i flere år. For Øystein er trening den viktigste intervensjonen vi har som fysioterapeuter, og han er opptatt av at vi må forstå hvordan vi best kan tilpasse trening til den enkelte.

Ove Sollie

Ove har utdannelse innen idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole. Dette inkluderer BA i idrettsbiologi, MA i fysiologi og coaching og han avslutter nå en doktorgrad (PhD) i fysiologi og biomekanikk innenfor temaet utvikling av unge langrennsløpere. Siden 2005 har han jobbet som trener og leder for ulike utøvere både i bredde og i toppidretten og jobber for tiden som sportssjef og trener ved WANG Toppidrett Oslo Terrengsykkel ved siden av doktorgraden. Ove har en lidenskap for kunnskapsformidling innen kondisjon og utholdenhet.

Per Øystein Tovsen

Per Øystein har studert Idretts og bevegelsesvitenskap ved NTNU og videre til master i Idrettsvitenskap ved NIH, samt tatt et personlig trenerkurs ved Akademiet for Personlig Trening. Han studerer nå fysioterapi og molekylærbiologi ved UIO. Per Øystein har også jobbet som personlig trener i fem år med stor variasjon i type kunder.

Anders Haakenstad

Anders Haakenstad har en internasjonal mastergrad i treningsfysiologi (MSc Exercise Physiology) fra det medisinske fakultetet ved NTNU i Trondheim . Han har  tidligere vært aktiv innenfor kreftforskning, med spesielt fokus på effekten av cellegift på muskel- og skjelettapparatet, og gjennomført hundrevis av arbeidsfysiologiske tester på brystkreftpasienter gjennom et helt kreftforløp. Til daglig driver han test- og treningslaben Human Performance AS i partnerskap med Tønsberg Medisinske Senter hvor han gjennomfører arbeidsfysiologiske tester og fungerer som personlig trener for alt fra pasienter til toppidrettsutøvere. I tillegg holder han foredrag, underviser og lager forskningsbasert infografikk på IG-kontoen human_performanceas.

Sturla Hinnaland Stendal

Utdannet lege ved Universitetet i Bergen og går 3. året av spesialiseringen i Fysikalsk medisin og Rehabilitering. Han har bl.a. jobbet på Sunnaas, Ahus og Unicare Jeløy.

Sturla utreder og behandler på daglig basis tilstander i muskelskjelettapparatet. Han jobber ut fra en biopsykososial sykdomsmodell og er opptatt av å adressere psykiske tilleggsplager som søvnvansker, engstelse og nedstemthet. Sturla kan anvende både medikamentell behandling og elementer fra kognitiv atferdsterapi (CBT).

Finn-Tore Camacho Bjørnsand

Finn-Tore er gründer av Muskelklinikken, Sportsklinikken, Norges idretts- og helseinstitutt og Hintsa Norway. Han er utdannet fysioterapeut fra Saxion University of Applied Science i Nederland. Videre har han studert idrettsvitenskap ved Høgskolen i Alta, tatt mastergrad i Athletic Therapy, Doctor of Manual Therapy og har nå påbegynt studiet Sport & Exercise Nutritionist.

Videre har Finn-Tore spesialisert seg på idrettsskader, muskel- og skjellettlidelser, kompliserte smertepasienter og fokuserer på å se menneskets helhet i sin evidensbaserte holistiske tilnærming. Han benytter seg aktivt av ultralydveiledet diagnostisering, samt trykkbølgebehandling, får å nevne noen av hans modaliteter. Videre kartlegger han årsaker, og er meget nøye i sine vurderinger.

Finn-Tore reiser internasjonalt for å undervise innen sitt fagfelt, og satser samtidig på å tilegne seg den nyeste evidensbaserte kompetansen fra ledende fagmiljøer innenfor de ulike disiplinene rundt om i verden. I tillegg til fysioterapi er Finn-Tore også Hintsa Performance Coach, hvor han jobber for å hjelpe folk til å nå sitt fulle potensial.

Finn-Tore er engasjert i fagpolitikken; han er styremedlem i Private Fysioterapeuters Forening (PFF), og har sittet i styret i Rådet for muskel- og skjeletthelse.

Eirik Bjærke

Eirik er en av Norges mest erfarne fotball fysioterapeuter, med en mastergrad fra USA, 10 år i Vålerenga toppfotball og fire år i Olympia toppen bak seg.

Eirik jobber i dag med alt fra bredde utøvere til topp idrettsutøvere og foreleser om Idretts-spesifikke rehabilitering og prinsipper.