Sertifisert idretts- og rehabiliteringsspesialist

Spinal manipulasjon

(ON-SITE)

Dette to-dagers seminaret inkluderer 70 % praktisk opplæring og 30 % didaktisk forelesningsundervisning. Innholdet i seminaret fokuserer på de praktiske ferdighetene som kreves for å utføre skyvemanipulasjonsteknikker med høy hastighet og lav amplitude (HVLA) kompetent og trygt for alle ryggradsområdene.

Ingen forkunnskaper er nødvendig for dette 2-dagers kurset i spinal manipulasjon; studentene må imidlertid være en lisensiert 3. års PT-student.

Deltakerne vil lære HVLA thrust manipulation-teknikker for følgende artikulasjoner: C2-7 (midt og nedre cervical segmenter), C7-T3 (cervicothoracal junction), T4-9 (midt-thoracal fasett artikulasjoner), T10-L1 (thoracolumbar junction), L2-4 (midt-lumbale ryggradsfasetter), L5-S1 (lumbosacral junction) og SI (sacroiliac) leddet. Aktuelle bevis vil også bli presentert som underbygger bruken av spinal manipulasjon for cervicogen hodepine, cervicothoracal dysfunksjon, skuldersmerter og øvre ribbens syndromer, akutte og kroniske korsryggsmerter, sakroiliacale ledddysfunksjoner og mekaniske nakkesmerter.

STUDIEOPPSETT

KUNNSKAP:

Studenten

  1. Beskriv indikasjoner, forholdsregler og kontraindikasjoner (relative og absolutte) for skyvemanipulasjon med høy hastighet og lav amplitude. Demonstrere pre-manipulative screeningtester for cervikal arteriedysfunksjon (Vertebro-Basilar-insuffisiens) og øvre cervikal ustabilitet og forstå deres begrensninger.
  2. Begynn å kombinere innflytelser ved å bruke flere komponenter for å fokusere krefter og bygge mekaniske barrierer ved målbevegelsessegmenter.
    Utvikle de psykomotoriske ferdighetene som er nødvendige for å sette pris på den pre-manipulative barrieren (endefølelsen) som brukes i minimal innflytelse eller momentumindusert manipulasjonsteknikk b konsentrer deg om å kombinere flere innflytelser for å minimere den totale amplituden og kraften som kreves for å oppnå kavitasjon.
  3. Tilrettelegge for kliniske resonnementprosesser bak valget (eller ikke) av høyhastighets-lavamplitudeteknikker og en forståelse av det nåværende bevisgrunnlaget bak deres anvendelse.
  4. Avmystifiser leveringen av skyvemanipulasjon med høy hastighet og lav amplitude og utvikle en forståelse av dens fordeler og begrensninger i daglig klinisk praksis.
  5. Bruke kliniske resonnementferdigheter i valg av høyhastighets- og lavamplitude-trykkmanipulasjonsteknikker for en rekke nevromuskuloskele
  6. al dysfunksjoner. Demonstrere sikker, kompetent og dyktig ytelse av HVLA-trykkmanipulasjonsteknikker, inkludert pre-thrust-posisjonering og faktisk skyvepåføring av midtre og nedre cervikale, thorax-, ribbe-, lumbal- og sacro-iliaca regioner.
  7. Beskriv og demonstrer HVLA-trykkmanipulasjon for koblingssonene: øvre cervical, cervicothoracal, thoracolumbar og lumbosacral regioner.

Gratis E-bok

En av Norges fremste gründere innenfor PT og fysioterapi deler sine hemmeligheter bak suksessen.

*Ved å trykke på knappen godtar du å motta markedsføring fra NIHI og Muskelklinikken AS